Förr i världen kunde man främst lyssna på musik genom att spela skivor eller sätta på en valfri radiokanal. Numera kan du lyssna på musik när och hur du vill. Därför kommer du i det här inlägget får en kort genomgång på de olika tillvägagångssätten som finns att lyssna på musik idag.

Streama musik

De allra flesta musiklyssnarna idag använder sig av någon streamingtjänst för att lyssna på musik. En av de vanligaste, och mest populära är Spotify. Spotify är en musikstreamingtjänst du laddar ner till din enhet. Det finns en gratisversion av tjänsten men det finns också olika abonnemang som ger dig möjlighet att lyssna hur mycket du vill och offline. Ett annat exempel på en streamingtjänst är Apple music. På Apple music betalar du för all musik du vill ha i din katalog, du kan alltså köpa både album och enstaka låtar för att kunna lyssna på dem.

Spela skivor

Även fast det var en vanligare syn förut så kan du än idag köpa fysiska skivor och spela dem. De senaste åren har det blivit allt populärare att köpa vinylskivor och spela dem på en passande skivspelare. Men du kan också spela skivor genom en CD spelare.

Lyssna på radio

Ett annat sätt att konsumera musik är genom att lyssna på radio. Du kan lyssna på radio i bilen, på en radioapparat eller klicka dig in på radiokanalens hemsida för att lyssna live. På radio blandar de både prat och musik. Olika radiokanaler spelar olika typer av musik. Bandit rock spelar mest rock medan P3 spelar ungdomsmusik.

Gå på en livespelning

Sist men inte minst kan du lyssna på musik genom att gå på en livespelning. Då får du uppleva när en artist eller ett band du gillar framför sin musik live på scen. Ibland kan du behöva åka till en annan ort för att lyssna på din favoritartist live.

Published
Categories Uncategorized

Nya Inlägg

Musik till begravningar

Lyssna på musik

youplay