Musik finns överallt runt omkring oss. Är det inte inne på matbutiken så är det på gymmet, på festen, i hörlurarna eller i bilen. Vi kan själva välja om vi vill lyssna eller inte, hur och när. För många människor så är musiken en väldigt stor del av vardagen medan andra sällan självmant lyssnar på musik. På Stim skriver man om en studie från Handelsanställdas förbund som visar att valet av musik har en stor betydelse för de anställdas arbetsmiljö. Studien visade även att om musiken var mer omväxlande och om an som personal hade inflytande på vilken musik som spelas på arbetsplatsen så uppskattades musiken mer av de anställda. Så, musiken påverkar oss och kanske lyssnar man på en viss typ av musik vid olika situationer, en låt man blir peppad av när de behövs, kanske just på arbetsplatsen, eller om man känner sig lite nere ja, då kanske någon annan typ av musik eller låt kan spelas för att få en på andra tankar.

Det finns otroligt många människor som också drömmer om musiken i olika former, kanske vill man lära sig spela ett instrument, lära ut om musik, bli artist, låtskrivare, jobba på skivbolag, ja listan kan göras oändligt lång. Just kärleken till musiken gör att många människor drömmer om att arbeta med musik på heltid.

Så om du vill just bli artist och arbeta med musik, då gäller det att satsa allt. Konkurrensen i branschen är inte att leka med. För att du ska kunna satsa helhjärtat på musiken så krävs både pengar, förmåga att knyta kontakter, hårt arbete och rätt psyke. Kanske behöver du köpa in något instrument eller kläder för att utmärka dig eller bara ha en hel och ren stil. Är det ont om pengar just nu kanske det kan vara bra att ta ett snabb lån för att komma på fötter eller låna pengar av någon du litar på.

Det finns också flera tävlingar som man kan deltaga i, leta runt på olika forum exempelvis i radio eller tv, annars kanske det finns tävlingar på den ort där man bor eller i närheten.

Det är gediget hårt arbete som ligger bakom de stora artisternas framgång, det ä inte bara att halka in på ett bananskal och ha tur, man måste jobba sig framåt. Det funkar alltså inte att enbart drivas av en vilja att bli känd om du ska kunna ta dig fram utan det krävs att du är intresserad och att du brinner för musik, annars kommer du inte orka hålla uppe intresset i denna tuffa bransch. Men med rätt verktyg, starkt intresse, sociala färdigheter och en arbetsvillig inställning så kommer man långt! Sen är det inte heller fel att exempelvis kunna arbeta med musik på deltid, variation i tillvaron är faktiskt också kul!

Published
Categories Uncategorized
youplay