Många musiker använder datorn när de skapar sin musik. Nästan oavsett vilken genre det handlar om används en dator med en eller flera skärmar för att tillsammans förverkliga musikerns inre vision. Och musiken i all ära, men hur ska du tänka när du behöver fler datorskärmar för ditt skapande?

Förläng teknikens livslängd

Är du en av dem som börjar känna att det är dags att utöka ditt ”teknikförråd” för att kunna fortsätta utveckla din musik? Kanske har du flera projekt på gång och helt enkelt behöver fler skärmar för att underlätta överblicken över dina arbeten? Att skaffa flera datorskärmar är dock både kostsamt och har en negativ påverkan på miljön, då varje produkt lämnar stora klimatavtryck efter sig under sin livstid. Ett bra alternativ är att istället köpa begagnade skärmar – de är ofta i väldigt bra skick och har du tur inte lika dyra som nyköp. Du kan till exempel hitta iMac 27 i olika prisklasser och skick som varierar från ny till kosmetiska defekter. Köper du begagnat från bra företag kan du vara trygg i att skärmar och annan teknik har genomgått kontroller för att garantera att produkten håller det skick den marknadsförs som. När du väljer begagnat hjälper du till att förlänga livslängden på tekniken istället för att bra produkter ska slängas och miljön belastas med ännu mer nyproduktion. Så trots att du får den eller de datorskärmar du behöver så sparar du miljön på sätt du inte hade gjort om du valt att köpa nya produkter.

Sprid dina goda erfarenheter

För dig som musiker kommer ett begagnat köp från bra återförsäljare inte innebära något negativt för ditt skapande. Du har ett stort utbud att välja mellan och kan lätt och smidigt klicka dig fram i filtreringsmöjligheterna för att hitta det du söker. Då vet du att du får det du behöver samtidigt som du gör en god gärning för miljön och klimatet. Att du som musiker får goda erfarenheter av att köpa begagnad teknik är också viktigt i den bemärkelsen att du kan sprida ordet och få fler musiker – både proffs och hobbymusiker – att göra samma kloka val. Då sprids det här tillvägagångssättet som ringar på vattnet, vilket är precis vad som behövs för att vi ska kunna hjälpa vår planet. Kloka val som gagnar både oss och vår värld.

Published
Categories Uncategorized
youplay